UMBRĂ PE SUB TROTUARE

În drum spre Sibiu, norii se plictisesc în tren. Aşa că îşi întind nervurile pe ferestre şi încep să mănânce din munţi. Îi ronţăie, îi erodează, picură lavă în ei şi îi tranfsormă în vulcani într-un număr de circ gratuit – controlorii de bilete devin spectatori.

 

Se sacrifică şi lasă geamurile deschise, fără să le pese că pe acolo vor intra păsări şi îşi vor face cuiburi în cearcănele noastre.  Ne vor iscodi cu ciocuri de ipsos şi ne vor planta plastilină sub pleoape, doar ca să vadă şi ele lava îngheţată a munţilor.

 

Din cearcăne vor ieşi pene, vor creşte alţi ochi mici, speriaţi de zgomote, galbeni şi adormiţi. Cuiburile vor fi atunci neîncăpătoare. Se vor extinde în pomeţi, o să roşim de şapte ori mai tare la următoarea minciună.  Vor ajunge apoi în obraji, îşi vor întinde ghearele în maxilare şi aripile ne vor sta pe post de cercei.

 

Vom arăta ca nişte vulturi mediocrii, cu feţe inundate de puf topit.

O să oprim toate trenurile pentru că şinele nu îşi vor mai urma conştiincioase itinerariile pe şinele dilatate, care concep albăstrele cu iarba sălbatică.

 

Crede-mă, o să vrei să te fi născut păpădie într-o pădure când ne vom scălda în lavă cu feţe de rândunici.

~ by swing on August 15, 2008.

4 Responses to “UMBRĂ PE SUB TROTUARE”

  1. Eu, vulturul mediocru, randunica-de-lava, pasagerul cu loc in picioare deasupra sinelor prea batrane, imi manifest (incepand de acum) dispretul fata de albastrele. Cine s-ar fi gandit ca, la baza lor, sta o gerontofilie “de o perfecta enormitate”?

    PS: Incerc de multa vreme sa devin papadie, dar ceva ma retine…

  2. dar de ce aduci injurii la adresa şinei şi a ierbii? faptul că este dilatată, respectiv sălbatică nu trimite nicidecum la ideea de gerontofilie… şi nu tinde dispreţul tău, într-o oarecare măsură, către prejudecată? există altă vină, decât una imaginară, purtată de albăstrele?

    PS: da, auzisem că păpădiile sunt pretenţioase…

  3. Nu ma legam de dilatare, ci de promiscuitatea in care se desfasoara relatia iarba(=permanenta regenerare=>permanenta tinerete) si sine(=fier, acelasi ca in momentul aparitiei minereului din care provine).

    PS: Inca n-am devenit papadie 100%. (sunt o papadie de contrabanda). Iarta-mi lentoarea in a ma adapta la conditiile “papadiace”. Voi remedia asta…sper.

  4. ah, şi mă avertizaseră să nu le fac publică relaţia. cred că ştiau ei mai bine. oricum, dacă priveşti lucrurile din perspectiva asta, punând accent pe discrepanţă, cred că se crează un echilibru între membrii cuplului. şina se poate regenara foarte bine la orice ploaie, iar iarba nu revine la gesturi ludice doar din cauza permanentei tinereţi.

    eu nu văd promiscuitatea.

Leave a comment